אינטרנט – ישראל מגבירה מהירות
נושאים IIX, אינטרנט, טלויזיה, ספק אינטרנט |
בתאריך 18-02-2012
בימים אלו אנו עדים למהפכת אינטרנט בישראל.
חברת הוט יצאה במבצע של אינטרנט 100M ב 20 ש"ח וחברות התקשורת האחרות כמרקחה.
הוט שמעוניינת להנציח את המונופול שלה ושל יס בתחום הטלויזיה הרב ערוצית, החליטה להקריב רווחים בתחום שירותי האינטרנט ולהכנס לתחום מתן שירותי ספק אינטרנט.
המתחרה הבלעדית של הוט בתחום התשתיות לחצר הלקוח היא בזק (אם כי חברת החשמל אמורה להכנס לשוק תוך שנה). בזק מצידה (גם בחסות שלה על בזק בילאומי) משיבה מלחמה ויצאה במבצע עלוב לטעמי, של מעבר ל 20M תשתית אינטרנט ללא עלות לשנה כאשר באותיות הקטנות נשלם 140 ש"ח אחרי שנה. (ולי אישית נמאס מהפרוצדרות בבזק שצריך להתקשר אליהם כל שנה בשביל להמשיך את המבצע)
אין לי ספק שהפרסומת של בזק בטלויזיה חזקה יותר, אך המבצע לא מעניין מה עוד שצריך עוד לשלם תשלום נוסף לספק האינטרנט. בזק לא נותנת תשובה הולמת למבצע של הוט – לא במחיר ולא בקצב.
מעניין לראות מה בזק יעשו כאשר תורגש נטישה רצינית של לקוחות YES , בזק, ובזק בינלאומי.
הלקוח, גולש האינטרנט, מעבר לשירתי תשתית נדרש לשירותי ספק אינטרנט. גם כאן מעוררת הוט את שלשת המונופולים מתרדמתם שעד היום חילקו בניהם את השוק. חוזקו של המבצע של הוט בכך שהוא נותן מלחמה ותחרות גם בתחום ספקי אינטרנט. ספק אינטרנט 100M ב 20 ש"ח לחודש זאת באמת מהפכה ואני אישית אוהב את המסר "גם תשתית וגם ספק".
שבירת המונופול של סלקום/נטויז'ן, 012/פרטנר, בזק/בזק בינלאומי בתחום ספקיות האינטרנט הוא חשוב ביותר להתפתחות האינטרנט בישראל. כולי תקווה שמשרד התקשורת לא יעצור את המהלך בלחץ המונופולים שאין לי ספק שהם מתדפקים על דלתו בטענות על היצף או סיבות אחרות.
עד היום ספקיות האינטרנט התחברו בניהן, עקפו את צומת האינטרנט הישראלי והתנהגו כאילו האינטרנט בישראל שייך אליהם. די אם תדעו שהיתה תקופה בה 012 בכלל לא היתה מחוברת לצומת האינטרנט הישראלי (IIX) והסתפקה בחיבורים שלה לבזק בינלאומי ונטויז'ן (כיום מחוברת ב 1G בלבד!) ודי אם אספר שנטויז'ן הרחיבה את החיבור שלה ל IIX ל 10G רק לאחרונה וגם זה לא יספיק לה ככל שפעילות ספקי האינטרנט החדשים תתרחב. התנהגות מונופוליסטית זאת לצערי לא זכתה לתגובת הרגולטור. שר התקשורת עושה עבודה נפלאה אך איפה הפיקוח והבקרה של המשרד.
גם בתחום התקשורת הבינלאומית אנו עדים בימים אילו למהפכה, מה שעוזר לתחרות להוזלת עלויות ושיפור השירות. עד היום, התקשורת הבינלאומית של ישראל עברה בקו אחד ויחיד דרך מד נאוטילוס בבעלות איטליה טלקום שגם הוא נהנתה ממעמד מונופוליסטי כספק יחיד. (שלא לדבר על הסיכון הרב שלקחו רשויות המדינה בעובדה שכמעט כל התקשורת מה-ולה ישראל תלויה היתה בצינור בודד ועוד שחלקו עושה עצירת ביניים בטורקיה!)
מד נאוטילוס מכרה את רוחב הפס ביוקר לחברות התקשורת שהן מצידן גילגלו זאת על לקוחותיהם. לא עוד, השנה נפרשו שני כבלים חדשים על ידי בזק בינלאומי ועל ידי חברה פרטית שאינה קשורה לענקיות התקשורת ששמה טמרס טלקום. כל זאת הוביל לתחרות והורדת עלויות ב 2012 לחצי, מה שבין היתר מאפשר למתחרים חדשים כמו הוט את הורדת המחירים הדרמטית.
גם אנחנו באינטרספייס משתלבים במהפכת האינטרנט. בימים אילו אנחנו לקראת סיום של התקנת תשתית תקשורת עם קיבולת אינטרנט עד 60G וקישור ראשוני של 10G לצומת האינטרנט הישראלי. צפו בקרוב על הכרזות על שירותים חדשים ומהירים.