Google Apps, ג'ימייל – לא מה שחשבתם

נושאים , , , , ,   | בתאריך 08-11-2013

משתמשים בג'ימייל או Google Apps?  תחשבו פעמיים.

גוגל מודה בבית משפט פדרלי בארה"ב שהיא קוראת את המיילים שלכם, חודרת לפרטיות שלכם, ואתם מסכימים לכך.

מזה מספר שנים נלחם ג'ון סימפסון מארגון Consumer Watchdog  בענקית גוגל על הפרות חוזרות ונשנות  של פרטיות הגולשים.

באוגוסט השנה הוגשה תביעה ייצוגית על ידי הארגון כנגד הפרת זכות לפרטיות במיוחד כלפי אלו ששולחים מייל לחשבון גימייל של גוגל. בעוד לקוחות גימייל של גוגל מאשרים לגוגל על ויתור פרטיות (מבלי להיות מודעים לכך) , מי ששלח את אותו מייל לחשבון ג'ימייל לא חתם על שום הסכם ויתור סודיות.

רק נזכיר שבתחילת השנה מיקרוסופט יצאה במתקפה בדיוק באותו נושא כנגד גוגל. מיקרוסופט הזהירה את המשתמשים שלא להיות "Scroogled" – קיצור של "Screwed by Google" . הקמפיין של מיקרוסופט אינו בתום לב ומגיע במטרה לגרום למשתמשים הדואר של Google Apps לעבור לשירות הדואר האלקטרוני המבוסס ענן office365 .

מיקרוסופט טוענת שלאנשים צריכה להיות שליטה על הודעות הדואר האלקטרוני הפרטיות שלהם, בין אם זה מידע בנקאי, תמונות אישיות, פרטים רפואיים וכיוצ"ב.

ממחקר שהוזמן על ידי מיקרוסופט עולה כי 70% מלקוחות שירותי הדואר האלקטרוני של גוגל לא היו מודעים לכך שבאופן שגרתי קיים מעקב אחר הודעות הדואר בכדי להציג פרסומות או בשביל לבנות פרופיל משתמש. 88% מאותם לקוחות, לאחר שהבינו את משמעות החדירה לפרטיות הביעו את התנגדותם לכך.

במכתב ההגנה גוגל לא הכחישה את העובדה שהיא קוראת את הדואר האלקטרוני, וטענה שמי ששולח מכתב לאיש עסקים לא אמור להיות מופתע מכך שהמזכירה של אותו מנהל פותחת את המכתב, כך גם מי שמשתמשים כיום באימייל לא אמורים להיות מופתעים מכך שההודעות שהם שולחים מעובדות על ידי ספקית הדואר האלקטרוני של הנמען. אנשים לא יכולים לצפות לפרטיות לאחר שהם שולחים מידע מרצונם החופשי דרך צד שלישי.

השופטת הפדרלית לוסי קוך לא קיבלה את עמדת גוגל וקבעה שתקשורת אינטרנטית כפופה לאותם חוקי הגנת הפרטיות כמו ביתר התחומים. השופטת מתייחסת לקריאת המייל שנשלח לא על ידי לקוח גוגל כציטוט לא חוקי. השופטת גם קובעת שקריאת המיילים על ידי גוגל היא לא בהכרח חלק מהפעילות העסקית של גוגל.

כמו כן מוסיפה השופטת שכתב ויתור סודיות שגוגל מחתימה את הלקוחות אינו מבהיר ללקוחות את המשמעות האמיתית ובעקבות כך גוגל נאלצה להציג ללקוחותיה הסכם התקשרות חדש.

בארגון Consumer Watchdog הפועל לשמירה על זכויות הצרכנים, מברכים על החלטות השופטת, רואים בטיעון של גוגל "הודאה מדהימה" ומזהירים את המשתמשים החרדים לפרטיותם מפני שימוש בג'ימייל.

להלן קטע נחמד בנושא:

ומי שיש לו Google Apps ושמחפש פתרון אלטרנטיבי לג'ימייל, בו מובטח לו גם שהמייל הוא שם המותג שלו, ושהאימייל שלו לא נקרא על ידי ספק התקשורת:

חבילת תיבות דואר באינטרספייס תחת שם דומיין משלך.

(1) תגובות

[…] זה מעלה תהיות וסימן שאלה רציני האם השירות Google Apps בכלל כדאי. מגדיל לעשות ארגון צרכנים אמריקאי הממליץ חד משמעית שלא להשתמש בגוגל ג'ימייל במיוחד עקב בעיות אבטחה והפרות בנושא שמירת פרטיות. חייבים לקרוא:Google Apps, ג'ימייל – לא מה שחשבתם […]

ניתן להגיב כאן